Αμβλύνουν ακόμα και τις πιο βαθιές ρυτίδες.

Διακρίνονται σε μόνιμα, ημιμόνιμα και απορροφήσιμα.

Επειδή τα μόνιμα εμφυτεύματα έχουν το μειονέκτημα ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν, εάν κάτι δεν πάει καλά ή δεν αρέσουν στον ασθενή, χρησιμοποιούνται πλέον περισσότερο τα ημιμόνιμα και τα απορροφήσιμα εμφυτεύματα, κύριοι εκπρόσωποι των οποίων είναι το υαλουρονικό οξύ, ο υδροξυαπατίτης (Radiesse), η πολυκαπρολακτόνη (ELLANSE) και η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους (ο γιατρός δηλαδή παίρνει λίπος από ένα σημείο του σώματος για να το μεταμοσχεύσει σε μια βαθιά ρυτίδα).

Το Υαλουρονικο οξύ σε διάφορες πυκνότητες είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εμφύτευμα και η διόρθωση αφορά ελαφριές ρυτίδες, βαθύτερες πτυχές και τον τελευταίο καιρό , αντικατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου, διόρθωση ατελειών της μύτης και βελτίωση του περιγράμματος και του όγκου των χειλιών.

Επίσης χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της σφριγηλότητας του δέρματος, του ντεκολτέ και των χεριών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, απόλυτα φυσικά και διαρκούν 6-18 μήνες ανάλογα με τη θέση εμφύτευσης και το χρησιμοποιούμενο υλικό.

Το Radiesse και το ELLANSE χρησιμοποιούνται επίσης στο ιατρείο, για τις ίδιες ενδείξεις και κυρίως για τα χέρια.