Τα τελευταία χρόνια, στην επαναδιαμόρφωση της επιφάνειας του δέρματος, χρησιμοποιούνται οι διάφοροι τύποι των LASER.

Έτσι οι δυσχρωμικές κηλίδες, οι λεπτές ρυτίδες, οι ευρυαγγείες  και ο τόνος του δέρματος αντιμετωπίζονται με το κατάλληλο LASER.

Τα  LASER που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των κηλίδων και του  τόνου του δέρματος είναι είτε επεμβατικά, είτε μη επεμβατικά.

Τα  επεμβατικά LASER επιτυγχάνουν την αφαίρεση στοιβάδων του δέρματος με ακριβή  και ελεγχόμενο, με ελάχιστη θερμική βλάβη των γύρω ιστών. Το βάθος της διείσδυσης  στο δέρμα εξαρτάται από τον ιατρο-χειριστή. Η αντικατάσταση του δέρματος που αφαιρέθηκε  γίνεται από την μετεμφύτευση και δημιουργία νέου κολλαγόνου, που προέρχεται από  το γειτονικό δέρμα και τους θύλακες των τριχών.

Τα επεμβατικά  LASER που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι τα LASER διοξειδίου του άνθρακα.

Τα  μη επεμβατικά είναι ιδανικά για άτομα που δεν θέλουν να έχουν χρόνο  ανάρρωσης και δεν μπορούν να ανεχθούν απουσία από τις δραστηριότητές τους.

Με  τα μη επεμβατικά LASER προκαλείται τραύμα χωρίς επιδερμική βλάβη με συνέπεια την  αναδιάρθρωση και την αυξημένη απόθεση νέου κολλαγόνου.

Τα  τελευταία χρόνια, για ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών χρησιμοποιούνται LASER με  κλασματική μόνο βλάβη του δέρματος που όμως αφήνει μεγάλο μέρος άθικτο, έτσι ώστε  να επιτυγχάνεται γρήγορη αποκατάσταση από τον γύρω άθικτο ιστό, λόγω του μικροσκοπικού  μεγέθους τραυμάτων (FRACTIONAL LASER)

Τα πιο συχνά FRACTIONAL LASERS είναι το LASER CO2 και το FRAXEL -RESTORE.

Σημαντικά  σημεία-κλειδιά για την επιτυχία της θεραπείας με LASER, είναι η προσεκτική επιλογή  των ασθενών και ο καθορισμός ενός ρεαλιστικού αποτελέσματος.

Εάν ο  ασθενής έχει παράλογες προσδοκίες, τότε είναι πιθανό να μην ικανοποιηθεί. Επίσης  είναι απαραίτητο να τονισθεί ότι τις περισσότερες φορές χρειάζονται πολλαπλές θεραπείες  με μεσοδιαστήματα τριών – πέντε εβδομάδων για να επιτευχθεί το μεγαλύτερο  όφελος.